Posílejte nám, prosím, fotografie vašich rostoucích šarlatových fazolí na adresu pozp@evangnet.cz. Obdržené fotografie vystavíme na této stránce.
Fazole šarlatové jsou nejen krásné, ale také chutné. Pokud máte nějaký oblíbený recept, také nám jej můžete poslat a podělit se tak s ostatními.
Recept na fazolový guláš
Pro čtyři osoby budete potřebovat:
Fazole přes noc namočíme a druhý den uvaříme (nejlépe v tlakovém hrnci) s bobkovým listem a saturejkou doměka. V tlakovém hrnci to trvá asi hodinu, v obyčejném nejméně dvě.
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme vařené fazole zatopené vodou, ve které se vařily, sušenou zeleninu, kečup, papriku a sůl. Dusíme na mírném ohni asi půl hodiny, pak zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, případně dosolíme a můžeme podávat s chlebem nebo rýží.
Dobrou chuť !